In de media

Hieronder links naar krantenartikelen, filmpjes en geluidsbestanden van radio uitzendingen uit 2019 waarin mijn naam of die van organisaties waarbij ik betrokken was voorkomt. Internetartikelen zijn alleen opgenomen als de inhoud ook in gedrukte vorm of op radio en TV verschenen is.

Volgens de Bijstandsbond helpt bijverdienen in de bijstand niks. Parool, 8 februari 2019.

Bijstandsbeleid gemeente zet geen zoden aan de dijk. Opinieartikel van Piet van der Lende in Parool 23 mei 2019.

Hoogte bijstandsuitkering blijft steeds verder achter. Artikel in de Volkskrant van 6 juni 2019 van Joris Tieleman waarin de Bijstandsbond wordt geciteerd.

Participatiewet drijft mensen in de bijstand tot wanhoop. ‘De maatschappij zit niet op ons te wachten’. Trouw, 29 november 2019.

Thijs Niemantsverdriet. NRC Handelsblad 5 december 2019. Reportage.
Een lekker matras, een warme douche en een bord zuurkool
In Amsterdam is sinds deze week de winteropvang open. Het aantal daklozen blijft stijgen, waardoor ook ‘zelfredzame’ mensen langer in de tijdelijke opvang blijven. Een klant van de Bijstandsbond wordt geïnterviewd.

Uitzending Een Vandaag van Avro/Tros op 30 december 2019 waarin Marc van Hoof, advocaat van de Bijstandsbond wordt geïnterviewd en opnamen in het kantoor van de Bijstandsbond zijn gemaakt. Over de mislukking van de Participatiewet in een analyse van het Sociaal Cultureel Planbureau.