De mobiele picknicktafel op zondag 3 mei


Het was erg gezellig op de Nieuwmarkt. We stonden vlakbij de markt met tweedehandsspullen, zoals boeken, (quasi) antiek, knuffels en andere prullaria. Een heel ander publiek dan op de zaterdagen in april. Minder toeristen en meer mensen uit Amsterdam zelf die op zoek waren naar tweedehandsboeken en zo. Simon danste af en toe enthousiast met langslopende nieuwsgierigen. Verschillende mensen namen het bakken van pannekoeken een tijdje van hem over. En we discussieerden weer met de aanwezigen over de (economische) crisis. Marijke voerde een lang gesprek met twee Fransen, waarbij gegevens over de minimumuitkeringen in Frankrijk en Nederland werden uitgewisseld. Twee Duitsers vertelden hoe het in hun land geregeld was. Een ander lid van de Bijstandsbond was ook langsgekomen en mengde zich in het gesprek. Zo werden weer vele gesprekken gevoerd, contacten gelegd en informatie uitgewisseld. En werden weer deelnemers voor de grote slotmanifestatie in juni geworven.